Det finns en ny Jukka på Kexen - de här frågorna ser Hangös färska tekniska direktör som viktiga

Busshållplatser, datasäkerhet och energifrågor är ärenden Hangös nya tekniska direktör har på sin agenda. Det här är Jukka Horttanainens första kommunala tjänst. Han inser att arbetsbilden är bred och att det kommer att finnas många viljor som ska sammanlänkas i ett demokratiskt system.

Jag har fått ett väldigt bra bemötande av kollegorna på tekniska verket och på stadshuset, säger Jukka Horttanainen om sin första tid på Kexen.
26.11.2022 05:59 UPPDATERAD 28.11.2022 09:34
Tekniska verket har fått sin nya Jukka. Ja, så kunde man faktiskt summera läget då Jukka Horttanainen tillträdde som ny teknisk direktör vid Hangö stad för dryga två veckor sedan. Han efterträder Jukka Takala, som gick i pension under hösten.
–Jag har fått ett väldigt bra bemötande av kollegorna på tekniska verket och på stadshuset, summerar Jukka Horttanainen sin första tid på Kexen.
Han är född och uppvuxen i Tammerfors i helfinska förhållanden. Svenskan har kommit in i hans liv stegvis, bland annat genom flytten till Karis där han bor sedan 2006. Nu blir det ännu mera svenska i vardagen i arbetet som teknisk direktör.

ANDRA LÄSER