Här är resultatet från polisens jakt- och fiskeövervakning under påsken

Polisen i västra Nyland har inlett jakt- och fiskeövervakningen. Under två dagar i Ekenäs skärgård granskades sammanlagt 27 båtlag och 53 fiskevårdsavgifter.

21.04.2022 17:03
Under påskhelgen utförde polisen omfattande jakt- och fiskeövervakning i västra Nyland i samarbete med Forststyrelsens jakt- och fiskeövervakare. Det meddelar Polisinrättningen i Västra Nyland i ett pressmeddelande på torsdagen. På påskafton utförde patrullen jakt- och fiskeövervakning på fiskeplatser i öppet vatten och granskade områden där det råder fiskeförbud. "De fiskare som inlett fiskesäsongen fiskade nära broar och de hade betalat sina fiskevårdsavgifter precis som sig bör, det vill säga före den första fisketuren", skriver polisen i sitt pressmeddelande.
Polisen uppger också att övervakningsgruppen på söndagen och måndagen åkte med Forststyrelsens båt till Ekenäs havsområde där de utförde fiskeövervakning, övervakning av sjötrafiken och övervakning i Ekenäs skärgårds nationalpark. "Det soliga men något kyliga vädret och det isfria havsområdet hade fått ett stort antal fiskare att åka ut med sina båtar och idka kastfiske", konstaterar polisen.
– Under två dagar granskades sammanlagt 27 båtlag och 53 fiskevårdsavgifter. Två fiskare hade försummat att betala fiskevårdsavgiften, vilket ledde till en bötespåföljd på 100 euro. Några båtlag fick dessutom anmärkningar som gällde en naturskyddsförseelse, säger överkommissarie Aapo Isoaho i pressmeddelandet.

ANDRA LÄSER