Flera tusen blev utan välfärdsområdets informationsblad – kompletterande utdelning utlovas

Västra Nylands välfärdsområde har gett ut ett informationsblad om hur verksamheten ser ut från och med årsskiftet. Informationsbladet har dessvärre inte nått alla hushåll. Tidningen Etelä-Uusimaa, som är ett av företagen som anlitats för utdelningen, fick flera tusen exemplar för litet att dela ut.

Västra Nylands välfärdsområde har delat ut ett så kallat offentligt meddelande i form av en åttasidig tidning, där halva tidningen är på svenska, halva på finska. Meningen var att informationen skulle nå alla hushåll inom välfärdsområdet.
Johanna Lemströmjohanna.lemstrom@vastranyland.fi
11.01.2023 06:00 UPPDATERAD 12.01.2023 11:38
Västra Nylands välfärdsområdes informationsblad skulle delas ut till alla hushåll i områdets tio kommuner innan årsskiftet – men  dessvärre har alla inte fått bladet. 
I Raseborg hör åtminstone tre hushåll vid Horsbäckvägen i Ekenäs till dem som inte fått bladet eftersom gratistidningen Etelä-Uusimaa, som informationsbladet var instucket i, inte längre delas ut till de här hushållens postlådor. Också från Bromarv och Ingå hörs rapporter om uteblivna informationsblad.
– Vi fick Etelä-Uusimaa här i östra ändan av Horsbäckvägen ännu i början av fjolåret. Sedan slutade den komma. Jag talar för tre hushåll som alla blivit utan välfärdsområdets informationsblad, men det kan gälla flera. All annan post kommer nog till våra tre postlådor, reklam också, så det kan inte vara postlådorna det är fel på, säger Torolf Grünn.

ANDRA LÄSER