Danielsson var bäst bland tennisherrarna i Ekenäs

Seger. Kim Danielsson vann herrarnas A–klass i Ekenäs. Bild: Jesper Sundström

Ekenäs tennisklubbs Kim Danielsson vann herrarnas A–klass under tennisveckan i Ekenäs. I finalen besegrade han Caius Blomqvist med 6–3, 6–3.

Den klassiska tennisveckan i Ekenäs började för en vecka sedan och avslutas i morgon. I början av veckan gjorde man upp om vinsterna i de olika herr– och damklasserna. De kulminerade på onsdagskvällen i och med herrfinalen i A–klassen. På ena sidan nätet stod hemmaspelaren Kim Danielsson och på andra sidan fanns Caius Blomqvist från Helsingforsföreningen HVS.

Det var Danielsson som drog det längre strået då han i två raka set besegrade Blomqvist, som håller till i Hangö under somrarna, med 6–3, 6–3.

– Jag har spelat tre eller fyra finaler här tidigare, men aldrig vunnit. Så det var skönt att äntligen få vinna en, säger Danielsson.

I finalen visade han prov på den nödvändiga rutin som behövs för att vinna dylika matcher.

– Det var kanske inte det finaste av spel, men jag gjorde vad som krävdes mot en sådan här motståndare. Jag försökte störa hans spel med att slå varierande slag och det fungerade.

Tuff semifinal

Före matchen mot Blomqvist, hade Danielsson i kvartsfinalen tagit en 6–3, 6–3–seger över Anttoni Kinnunen. Men i semifinalen mot förstaseedade Patrik Jaatinen var det mera än nära att gå illa. På samma gång var matchen mellan de två något av den moraliska finalen.

Danielsson förlorade nu det första setet med 4–6, efter att framför allt forehanden och blåsten orsakat problem.

– I andra kom jag lite bättre in i matchen och vann det också i tiebreak. Innan det hade han ändå haft tre matchbollar.

Trots att Danielsson nu vann det andra setet med 7–6, gav setvinsten inte den väntade effekten i det avgörande tredje setet.

– Jag låg under med 5–0 och kände mig inte alls bra. Men efterhand släppte det och jag kom tillbaka och kunde även vända till en 7–5 seger. Men på vägen dit var jag tvungen att rädda ytterligare sju matchbollar.

Danielsson var alltså klar för final efter att ha spelat hela tennisveckans bästa match.

Första segraren

Finalen orsakade inte sedan några större problem och Danielsson kunde bärga sin första hemmaseger i A–klassen. På samma gång var han också den första ETK–spelaren att vinna huvudklassen under tennisveckan.

– Det känns skönt och härnäst väntar tennisveckan i Hangö. Där deltar jag i både herrar A och dessutom i far och son–dubbeln.

För de övriga ETK–spelarna har turneringen varit varierande. I damer D blev Inger Lindberg tredje, men i de övriga klasserna var det tunnare. I dag och i morgon avgörs juniorklasserna, där det finns hemmahopp.