Droger i mat, jävig byggnadsinspektör och Pride i veckans poddavsnitt

Västispoddens 52:a avsnitt tar avstamp i den förgiftade maten i Sjundeå och tar oss via en jävig byggnadsinspektör i Raseborg och skadegörelse i Ingå ända till Östra hamnen i Hangö.

Den här veckan är det Johanna Lemström och Mira Strandberg som snackar nyheter i poddform.

Den här veckans avsnitt av Västispodden tar upp nyheter från veckan som gick.

– Det är ju nästan svårt att veta var man ska börja en vecka som denna. Men kanske det mest anmärkningsvärda i min del av Västnyland ändå är det märkliga fallet med förgiftad mat i Sjundeå, säger Mira Strandberg, Västis journalist i de östra regionerna av Västnyland.

Utöver förgiftad mat tar vi bland annat också upp nyheten om en jävig tjänsteman i Raseborg:

– Han är föremål för en intern utredning på grund av sitt agerande i fråga om ett undantagslov. Det har konstaterats att byggnadsinspektören privat använt sina tjänstemannakoder till stadens digitala lovtjänst Lupapiste. Det komprometterande är att han är jävig i fråga om just det här undantagslovet. Det är en närstående släkting till honom som fick undantagslov för ett parhus vid Norra Strandgatan 11 i Norra hamnen i Ekenäs, säger Johanna Lemström.

Dessutom talar vi om sexuella minoriteter, eftersom Raseborg Pride ju firas hela nästa vecka.

– Jag har träffat Theo Blomqvist, en 46-årig transsexuell man i Ekenäs och intervjun med honom kan ni läsa i dagens Västis eller på webben, säger Johanna Lemström.

Här kan du lyssna på veckans poddavsnitt

ANDRA LÄSER