Bra Ärevarv för IF Raseborg – ordförande efter nästan 28 000 euro: ”Vi är nog väldigt nöjda”

IF Raseborg levererade åter en gång i friidrottens insamlingskampanj Ärevarvet. Totalsumman från veckans arrangemang blev 27 888 euro. – Vi är verkligt nöjda, säger ordförande Kristoffer Silfver.

Ärevarvet lyckades bra för IF Raseborg, här i Ekenäs.
Thomas Sundströmthomas.sundstrom@vastranyland.fi
26.05.2023 15:20 UPPDATERAD 29.05.2023 12:03
IF Raseborg har av hävd hållit sig mycket väl framme i friidrottsförbundets insamlingskampanj Ärevarvet med fjolårets smått otroliga 53 397 euro som topp. Det var samtidigt det tredje bästa resultatet en finländsk förening någonsin noterat.
Då handlade det om Ärevarvets 40-årsjubileum med extra arrangemang. Nu var dock förutsättningarna litet annorlunda, speciellt då dessutom Glenn Lignell – som under många år var den den stora motorn i sammanhanget – stigit åt sidan. Men också i år gjorde man ett riktigt bra resultat och är i skrivande stund etta på den nationella statistiken.
– Det är klart att det var en lucka efter Glenn. Vi har fått tänka litet om och fördelat ansvaret i styrelsen. Och vi får vara nöjda, det blev ett bra resultat också i år, säger Kristoffer Silfver som är ordförande för IF Raseborg.

ANDRA LÄSER