Fritidschefen i Raseborg slår larm över hur unga mår – självmedicinering med droger förekommer

Raseborgs fritidschef Fredrika Åkerö är djupt oroad över hur barn och unga i staden mår. Många mådde dåligt redan innan coronapandemin och den har förvärrat läget ytterligare. Att ångest självmedicineras med cannabis är inte ovanligt, säger hon.

Raseborgs fritidschef Fredrika Åkerö är djupt oroad över ungdomarnas situation, inte minst i Karis. Mittemot ungdomsgården Villa Haga i Karis finns den nya järnvägstunneln där både langning av droger och andra oroligheter förekommer.
26.10.2021 07:00 UPPDATERAD 26.10.2021 14:58
Illamåendet bland unga i Raseborg har eskalerat. Läget är allvarligt i hela staden – men allra värst är krisen i Karis. Det säger stadens fritidschef Fredrika Åkerö.
Det finns 14-åriga killar som langar cannabis till jämnåriga och yngre. Det händer att tjejer i samma ålder dricker starksprit tills de slocknar och ambulans måste tillkallas. Om ungdomsledarna upptäcker att ett barn dricker eller är påverkad försöker man kontakta vårdnadshavarna. En orosanmälan görs också.
–Det är bara någon vecka sedan vi senast måste tillkalla ambulans för att ett barn var så pass illa däran efter att ha druckit starksprit. Man kan faktiskt säga att ungdomarna i Karis är i en djup kris, säger Fredrika Åkerö.

ANDRA LÄSER