Snart är VN:s väggar fulla av priser – mediedirektör: ”Har inte sett så här många diplom någon annanstans”

Västra Nylands redaktion fick besök av representanter för Nyhetsmediernas förbund som överräckte tre diplom till tidningen, bland dem utmärkelsen ”årets lokalmedia 2022”. De häpnade över mängden priser som pryder väggarna på Genvägen 8.

En stolt chefredaktör Marina Holmberg fick ta emot ytterligare tre priser som VN har kammat hem. Ilona Hannikainen och Jukka Holmberg blev förbluffade när de såg priserna som täcker väggarna inte bara i kafferummet, utan på hela redaktionen.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
09.12.2022 11:22 UPPDATERAD 09.12.2022 11:33
– Jag har inte sett så här många diplom någon annanstans, säger en imponerad Jukka Holmberg, direktör på Nyhetsmediernas förbund, när han ser sig omkring i VN:s kafferum, där väggarna dignar av utmärkelser.
– Här verkar de ha samlats av någon anledning. Det betyder att det ni skapar håller genomgående hög kvalitet.
Ilona Hannikainen och Jukka Holmberg från Nyhetsmediernas förbund konstaterade att mängden priser vittnar om att VN håller en hög kvalitet år efter år.
Han får medhåll av Ilona Hannikainen, organisationschef på Nyhetsmediernas förbund.
– Jag vet att ni har gått igenom många förändringar – stora förändringar – de senaste åren. Men trots det har ni inte prutat på kvaliteten, och den är det viktigaste ur läsarnas synpunkt.

Tre nya tavlor på väggen

Duon besökte VN:s redaktion för att överräcka tre diplom. Två av dem – ”prisbelönad lokalmedia 2020" och ”läsarnas val 2021" – överlämnades något senare eftersom coronarestriktionerna har satt stopp för prisutdelningar de senaste åren.
I år kammade VN dessutom hem huvudvinsten i tävlingen som arrangeras av Nyhetsmediernas förbund: ”årets lokalmedia 2022”. Ett pris som även har landat på redaktionen åren 2013-2016.
– Vi har många bra tidningar i Finland, men under de 15 år som jag har varit med och delat ut priser har Västra Nyland alltid varit i täten, säger Ilona Hannikainen.
"Under de 15 år som jag har varit med och delat ut priser har Västra Nyland alltid varit i täten"
Ilona Hannikainen
– I år baserade vi hälften av bedömningen på den digitala biten. Tävlingen lever, och ni har visat att ni följer med i utvecklingen. Det ger hopp inför framtiden, säger Jukka Holmberg.

ANDRA LÄSER