Här är första pjäsen som visas på Nya Fokus i Karis i höst – skådespelare sökes

Västnyländska ungdomsringen har slagit fast Tryckeriteaterns första egna produktion i den nya teatersalen i Nya Fokus. Ny söker teatern intresserade skådespelare.

Mika Fagerudd regisserar Tryckeriteaterns nästa egna produktion i höst.
02.05.2022 13:01 UPPDATERAD 02.05.2022 13:20
Under hösten lägger Västnyländska Ungdomsringen (VNUR) upp Agatha Christies mordmysterium Råttfällan på Tryckeriteatern i det nybyggda Kulturhuset Fokus. Pjäsen är ett morddrama som är känd för sitt överraskande slut. Pjäsen hade premiär 6.10.1952 på Theatre Royal i Nottingham och innehar världsrekordet för den pjäs som spelats längst tid utan avbrott. Publiken har traditionellt ombetts att inte avslöja mördarens identitet för att bevara överraskningsmomentet.
Händelserna utspelar sig på herrgården Monkswell där det unga paret Mollie och Giles Ralston har öppnat ett hotell. De blir insnöade tillsammans med fyra gäster och en förbipasserande som fastnat i snön. En mördare misstänks vara på väg mot hotellet och kriminalassistent Trotter anländer för att varna personerna på Monkswell. Men då en av gästerna blir mördad förstår alla att mördaren redan finns bland dem. Vem som helst kan vara skyldig.
Som regissör fungerar Mika Fagerudd från Lovisa. Fagerudd regisserade även VNUR:s förra produktion på Tryckeriteatern 2021, farsen Weekend i Paradiset. Fagerudd grundade Teater Fabel 2018 och har regisserat sedan 1990.

ANDRA LÄSER