Stolpe ut för Stenström i EM i skytte i Italien

De riktiga fullträffarna lyste med sin frånvaro när Joni Stenström deltog i EM i skytte i italienska Bologna. – Det var nog litet stolpe ut, säger RS-skytten.

Juho Kurki (fr.v.), Joni Stenström och Aleksi Leppä jagade framgång i EM

Joni Stenström ingick nu i det finländska laget på gevärssidan och EM-tävlingarna inleddes för hans del med 60 skott liggande i måndags. Där blev han 52:a med resultatet 615,1 poäng.

– Det var en svår tävling från början till slut, säger han.

På fredagen stod sedan huvudtävlingen, ställningar 3x40 skott i tur och då också OS-platser på spel. Nu blev det en 54:e plats för Stenström med 1 159 poäng.

– Egentligen gick det bättre nu, jag hade mina ljusa stunder. Samtidigt var det hela tiden litet stolpe ut och det är klart att jag hade hoppats på bättre resultat än så här, säger Stenström.

Mera problem

Också Jenna Kuisma från KSF i Kyrkslätt deltog i EM-tävlingarna i damjuniorklassen. På liggande blev hon trettionde och på 3x40 skott 39:e. Därtill blev hon tionde i en mixedtävling tillsammans med Riku Koskela.

För Stenström blev det ingen mixedtävling. Det finländska skytteförbundet hade nämligen inte anmält sina skyttar på rätt sätt, med den påföljden att finländarna inte rymdes med i bland annat mixedtävlingarna i gevär för seniorer.

– Det är klart att alla gör misstag och det är sådant som händer, men nog var det ju litet synd. För min del betydde det att nu en tävling föll bort i veckan, så det blev en ganska lång paus. Men i övrigt påverkade det nog inte mig, säger Stenström.

– Värre var det för Juho Kurki för han fick nu inte plats i måndagens tävling och fick sedan vänta hela veckan tills vi sköt på fredagen. Hade han vetat om det här hade han ju behövt komma ner till Italien så tidigt, säger Joni Stenström.

Säsongen över

EM-tävlingarna blev samtidigt avslutningen på säsongen för Stenströms del.

– Nu lägger jag bort geväret och tar en paus. Det har varit en lång säsong.

I EM hade Stenström hoppats på mera än vad han fick. Samtidigt innehöll säsongen också ljuspunkter.

– Det som jag kanske är mest nöjd med är världscupen i München. Där sköt jag rekord 1 176 på ställningar och det var ett bra besked. Förstås hade det varit roligt om EM gått bättre, men samtidigt handlar det om idrott – det går inte alltid som på Strömsö, säger Joni Stenström.

ANDRA LÄSER