Nu börjar Bella Aléns nya liv på riktigt – med nytt namn och nytt år

Plötsligt stod hon där och insåg att mattan under hennes fötter, tryggheten, var borta. Vad skulle hända nu? Hon insåg att hon måste äga situationen. Äga sitt liv, göra det hon mår bra av. Det här är Bella Aléns berättelse om plåstret som revs av och om framtiden.

Bella Alén heter nu Bella i förnamn ”riktigt på riktigt” – det kan ses som ett av stegen hon tar in i sin tredje 25-årsperiod. Den första perioden var hon ogift och hette Isabella Berglund, den andra hette hon Isabella Alén var gift och fick tre barn. Nu är hon Bella Alén, singel och varannan-vecka-mamma.
Johanna Lemströmjohanna.lemstrom@vastranyland.fi
03.01.2023 09:01
Ett nytt år har precis knackat på dörren. En som är fast besluten att göra det bästa av det här året och resten av sitt liv, är Bella Alén i Ekenäs. Hon är lokalpolitiker i Raseborg, medlem av stadsfullmäktige, tidigare ledamot i stadsstyrelsen. Hon har ställt upp i riksdagsval, hon har varit en firad bloggare och levt ett väldigt utåtriktat liv.
Och det gör hon nog fortfarande, men hon är först och främst mamma. Alltid. Därför har hon också berättat för barnen innan vi träffas att den här intervjun ska äga rum. Bella har två döttrar och en son och de är hennes prio ett, hon vill att de är medvetna vad som händer i mammas liv. 
Men – hon är också kvinna, en kvinna för vilken livet tog en ny vändning häromåret. Hennes äktenskap var över. Bella har valt att öppet processa det i sociala medier som ett led i att gå vidare. Hon kände att det här inte var hennes skam att bära. Hon var arg, hon var ledsen, hon föraktade, hon sörjde, men hon var också stolt.