Livsviktig seger för Knights

Hemmalaget FBC Raseborg Knights tog en mycket viktig seger i innebandyns division 2 då man i lördagens match slog gästande Rangers II från Kyrkslätt med klara 9-3. Samtidigt steg man över nedflyttningsstrecket och kan för stunden blicka framåt med tillförsikt.

Teemu Tuovinen visade vägen för Knights.

- Det här var en livsviktig seger för oss inte bara med tanke på tabelläget, utan också rent psykologiskt för vårt unga lag. Idag fick jag några läckra passningar och hade bara att sätta klubban till. Det sista var sedan grädden på moset, berättar matchhjälten och fyramålsskytten Teemu Tuovinen. Det sista målet som han syftar till var ett så kallat zorromål och betydde 8-3.

Fantastisk Ruokolainen

Slutsiffrorna kanske inte ger rättvisa åt matchen, för Rangers hade många heta målchanser som strandade på hemmamålvakten Timo Ruokolainen. Han spelade en strålande match och gjorde ett par räddningar som fick publiken att gnugga sig i ögonen.

- Då det har gått lite si så där hittills för laget i höst, så då måste de mer erfarna spelarna kliva fram. Och det gjorde Teemu idag och visst kan jag också vara nöjd med min egen insats. Några räddningar var kanske snyggare än vanligt, men det är de enkla skotten man måste ta, inte nödvändigtvis de omöjliga, säger Timo Ruokolainen.

Bra början, bra slut

Den andra perioden var målrikast, men det var nog den första och andra som säkrade hemmasegern. Knights vann den första med 2-0 och det innebar att Rangers fick jaga resten av matchen.

Närmare än 4-2 kom man inte och då Santeri Lång sköt in 7-3 i mitten av tredje perioden, gick rullgardinen slutgiltigt ner för gästerna och Knights gjorde ännu ett par mål.

Redan nämnda Tuovinen och Ruokolainen var rinkens överlägset bästa spelare och av de övriga imponerade Roni Saarinen med ett par drömpassningar bakom ryggen till Tuovinens 2-0 och 3-0 mål. Av ungdomarna gladde Magnus Vikman med gediget och moget backspel.

ANDRA LÄSER