Tekniska direktören lämnar Sjundeå för Lojo: ”Jag kunde inte motstå frestelsen”

Sjundeås tekniska direktör Markus Moisio lämnar orten för samma post i grannkommunen Lojo. Hans sista arbetsdag är ännu inte fastslagen. 

Hälsovårdscentralen i Sjundeå är en av få byggnader i Sjundeå som inte förnyats under Markus Moisios tid men planerna på ett nytt social- och hälsovårdscampus är långt hunna.
Mira Strandbergmira.strandberg@vastranyland.fi
19.01.2023 06:02 UPPDATERAD 19.01.2023 21:16
– Det kommer så sällan sådana här tillfällen så jag kunde inte motstå frestelsen, säger Markus Moisio om sitt beslut att börja jobba i Lojo.
Moisio började som teknisk direktör i Sjundeå år 2016. Hans tid i kommunen har varit turbulent om man ser till fastighetsförändringar. Dålig inomhusluft har stängt alla tre skolor i kommunen och ett nytt bildningscentrum – kommunens största investering någonsin – har byggts. Tandläkarstationen har ersatts av en modulbyggnad och hälsovårdscentralen undersökts flera gånger på grund av dålig inomhusluft. Bollhallen har renoverats grundligt och nu renoveras även kommunhuset. Därtill planerar kommunen ett helt nytt social- och hälsovårdscampus.
– Jag brukar säga att man åldras fort i Sjundeå men det beror bara på det att det har varit så mycket intressanta projekt att göra under åren. Då går ju tiden fort. Kommunens byggnader har varit det som har krävt mest av min tid. 

ANDRA LÄSER