Podden is back – med ljusslingor och allsång

Det är igen dags för Västispodden efter en ofrivillig paus förra veckan på grund av slem och snor. Eller med andra ord – en seg förkylning satte podden på bänken.

I veckans avsnitt av Västispodden tar Johanna Lemström och Mira Strandberg avstamp i kommunala möten.

I veckans avsnitt av Västispodden tar Mira Strandberg och Johanna Lemström avstamp i möten på löpande band. För det har varit en kommunalt fullspäckad vecka i Västnyland. Fullmäktige har sammanträtt i såväl Raseborg som Ingå och Sjundeå.

– Både i Sjundeå och i Ingå klubbades budgeten för nästa år, men i Sjundeå gick det inte precis smärtfritt. Det var ett tre och en halv timme långt möte, och största delen användes för att diskutera budgeten. Det var en rekordmängd röstningar om när vissa investeringar skulle genomföras, om skattesatsen och om den omtvistade planen för Marsudden, säger Mira Strandberg.

För skattesatsens del slutade det på 21,25 procent i Sjundeå. I Raseborg slog fullmäktige fast att kommunalskatten behålls på årets nivå eller 22 procent.

– Från Raseborg kan jag ytterligare rapportera att social- och hälsovårdsnämnden också haft möte. Bland annat hade de en upphandlingsfråga att ta ställning till. Hemvården har under hösten testat fjärrbesök för sina klienter, ett pilotprojekt där teknologi som stöder hemmaboende har testats. Klienterna har kontaktats via en tablettdator och det har visat sig att fjärrbesöken utgör ett viktigt komplement i serviceurvalet, säger Johanna Lemström.

I podden behandlas också helgens handbollsmatcher och Lux Musicae i Sjundeå – men också den stundande adventstiden med både ljusslingor och allsång i kyrkor.

Här kan du lyssna på veckans avsnitt av Västispodden

ANDRA LÄSER