Långtradarna återvänder till Karis

– Responsen har varit positiv. Det känns som om festivalen tillhör Karisborna, säger Jari Väli-Klemelä, evenemangsproducent.

Truckers weekend ordnas veckoslutet 7-9 augusti i Westmarinhallen i Billnäs bruk. Evenemanget är en hommage till de långtradarfestivalerna Truckers festival som ordnades i Karis fram till slutet av 80-talet och marknadsförs som ett evenemang för hela familjen.
Efter Bråtesdagarna i juli beslöt evenemangsproducent Jari Väli-Klemelä och Westmarinhallens ägare Patrik Dahlgren sig för att arrangera långtradarveckoslutet i hallen. Intresset från lokalbefolkningen och branschens entusiaster har fört både planeringen och motivationen vidare.
– Vi vill skapa något nytt, och det är lätt att göra när man är omringad av bra typer, säger Väli-Klemelä.
Både Väli-Klemelä och Dahlgren ser potential i att utnyttja hallen med närliggande utrymmen. Från och med månadsskiftet ordnas torgkväll varje fredag, och under det första veckoslutet i augusti arrangeras Skördemarknad på lördagen och Brukets picknick- och bytesevenemang för bilentusiaster på söndagen. Dahlgren skulle också gärna se konserter och mässor i hallen.

ANDRA LÄSER