Sibiriska koltåg rullar till Hangö tills vidare

Två tredjedelar av hamnoperatören Rauanheimos fraktvolymer försvann då järnmalmstransporterna till Karleby stoppades. Om ytterligare sanktioner införs kan antracitfrakten via den nyligen utbyggda Koverharhamnen i Hangö vara i vågskålen.

Joakim Laxåback visar hur nära det är från Severstals gruvor i ryska Karelen till Karleby hamn. Den trafiken har stoppats på grund av att Severstals ägare har belagts med sanktioner. Arkivbild.
05.03.2022 09:02 UPPDATERAD 05.03.2022 09:03
Karlebybaserade Rauanheimo är en port till västvärlden för många ryska företag. Hamnoperationsföretaget har expanderat kraftigt de senaste åren men i rådande värdsläge är exponeringen mot Ryssland en tung black om foten.
Det märks allra tydligast i hemmahamnen i Karleby, som används för att skeppa ut järnmalm från företaget Severstals gruvor i ryska Karelen. Storägaren Aleksej Mordasjov, tillika Rysslands rikaste man, finns med på EU:s sanktionslistor vilket innebär att finska företag inte får ha med hans företag att göra.
– Den här frakten står för två tredjedelar av hela vår transitvolym, säger Joakim Laxåback, affärsgruppschef för KWH Logistics, dit Rauanheimo hör.

ANDRA LÄSER