Musikpedagog från Ekenäs prisbelönades

Monica Henriksson fick Fruntimmersföreningens kultur- och miljöpris 2023 för sin långa och gedigna insats inom musikens område.

Monica Henriksson fick pris för sitt gedigna engagemang inom kulturlivet.
26.05.2023 12:38 UPPDATERAD 26.05.2023 15:54
”Körledaren, musikpedagogen, barnträdgårdsläraren Monica Henriksson har under fyrtio år med iver och glädje lett körer för både barn, ungdomar och damer.” Så lyder en del av texten på det diplom som musikpedagogen och Ekenäsbon Monica Henriksson mottog i torsdags av Fruntimmersföreningen i Ekenäs.
Det är diplomet till föreningens kultur- och miljöpris 2023, som Henriksson tilldelas för sitt långvariga engagemang inom stadens kulturliv. Hon har lett ett stort antal körer och projekt, alltid med glädje och iver, vilket fruntorna lyfter fram. Föreningen konstaterar också att de projekt som Monica Henriksson medverkat i rymmer en stor ordglädje.
Själva priset, som också omfattar en penningsumma, överräcktes till Henriksson i samband med konserten Sångkalas som hölls i Sigurd Snåresalen den 3 maj. Diplomet mottog hon i samband med ett möte hos Fruntimmersföreningens nya ordförande Ghita Aschan på Gullö.

ANDRA LÄSER