Gymnasister från Ekenäs kammade hem finalplats i debattävling

Förra veckan gick Axel Ekholm, Robbie Nylund och Maurus Blomqvist från Ekenäs gymnasium segrande ur en deltävling i Finlands svenska skolungdomsförbunds och Svensk Ungdoms debattävling 2023. Det innebär att de knep en plats i finalen i Helsingfors senare i vår.

Axel Ekholm, Robbie Nylund och Maurus Blomqvist från Ekenäs hade de skarpaste argumenten då de deltog i en debattävling arrangerad av Finlands svenska skolungdomsförbund och Svensk Ungdom. I april är det dags för final i Helsingfors.
Johanna Lemströmjohanna.lemstrom@vastranyland.fi
26.01.2023 06:00
Axel Ekholm, Robbie Nylund och Maurus Blomqvist från Ekenäs deltog med framgång i en debattävling i Katedralskolan i Åbo förra veckan. Alla tre är andra årets studerande i Ekenäs gymnasium. Att de tre Ekenäskillarna vann deltävlingen i Åbo innebär att de fick en plats i finalen i Helsingfors i april. 
Debattävlingen ordnades av Finlands svenska skolungdomsförbund och Svensk Ungdom. 
Inför tävlingen hade deltagarna fått två debattämnen av arrangörerna att förbereda sig på. Dels skulle de debattera om artificiell intelligens är bra för människans framtid, dels om den allmänna rösträtten borde sänkas till 16 år i Finland.