Inter och Källman sänkte EIF

Ekenäs IF ställdes mot ett hungrigt FC Inter på konstgräsplanen i Karis på tisdag kväll. Åbolaget vann med 4-0 efter mål av bland annat Benjamin Källman.

Full fart. Benjamin Källman har fått en flygande start i sin nya klubb Inter. Även i träningsmatchen mot EIF lyckades han med målskyttet.
EIF-fostrade Källman har haft en lysande försäsong i Inter och spelade från start. Redan efter ett par minuters spel fick han matchens första riktigt farliga målchans, men Tim Murray i EIF-målet hade marginalerna på sin sida och skottet gick i ribban.
EIF backade inte bakåt mot ligalaget utan spelade djärvt, vilket ett ivrigt Inter som har ligapremiär på lördag utnyttjade.
I första halvlek stod Kalle Kauppi för två fullträffar och 2-0 var rättvist. Inter var helt enkelt på en högre nivå på alla delområden.

Källman imponerade

I andra halvlek punkterade Benjamin Källman träningsmatchen med att först göra 3-0 och sedan passa fram till Guy Gnabouyous 4-0 som också blev slutresultatet.
– Såklart kändes det underligt att spela mot sina gamla lagkamrater, men det märktes nog att vi var på en högre nivå i dag, sade Källman som byttes ut i 77:e spelminuten.
EIF:s Mamadou Konate var tvungen att avbryta matchen på grund av skada.

EIF-FC Inter 0-4 (0-2)

EIF:s startelva: Tim Murray; William Lindqvist, Akim Sairinen, Sampsa Timoska, Olli Jalli; Edgar Paul, Emerik Grönroos, Lucas dos Santos, Mamadou Konate, Tamas Gruborovics; Lamin Jaiteh.

ANDRA LÄSER