Crusaders klarade inte av att stoppa Eagles

Förlust. UNC inkasserade en hemmaförlust mot Eagles. Bild: Jesper Sundström

Säsongens första division 1-förlust är ett faktum för United Newland Crusaders. Gästande Eagles var en för svårt nöt att knäcka i Hangö.

UNC öppnade säsongen med en bortaseger under det förra veckoslutet, men på lördagen var det dags för årets första hemmamatch. Den spelades i Hangö och motståndet utgjordes av Kotkalaget Eagles, som precis som UNC är serienykomling.

Gästerna tog kommandot från start och släppte inte ledningen. UNC gjorde sitt bästa för att rå på det svåra motståndet men Eagles var helt enkelt för bra. Någonting som också UNC:s tränare Ville Schoultz anser.

– Det var vassare än vi på alla vis. Vi kunde helt enkelt inte matcha dem försvarsmässigt.

Trots att det var Eagles som låg före på resultattavlan gjorde UNC inte en dålig match. Man måste också vara ödmjuk och erkänna att gästerna har ett skickligt lag.

– Det är klart att deras lag är duktigt och dessutom verkade det vara enhetligt. Samtidigt saknade vi två av våra spanska spelare och de skulle definitivt ha fyllt sina luckor, säger Schoultz.

Klar seger

När matchen var över hade Eagles vunnit med 37–15. Schoultz säger att motståndarna levererade med bra procent.

– Deras långa kastspel söndrade oss i dag men jag är ändå nöjd med flera saker i vårt spel. Till exempel var försvarslinjen bra och dessutom stod våra unga spelare för positiva insatser. På det stora hela anser jag att vi hängde med i matchen och att vi utmanade Eagles.

Efter två spelade omgångar har UNC noterats för en seger och en förlust. Följande match går på lördag mot East City Giants i Helsingfors.