Crusaders inledde med seger

Det blev en seger i premiären för Crusaders och tränare Ville Schoultz Bild: Thomas Sundström

United Newland Crusaders inledde division 1-säsongen i amerikansk fotboll med en bortaseger. I Kouvola besegrades Indians utan större problem.

UNC är en ny förening med säte både i Hangö och i Lojo. Bakgrunden är att Hangölaget Sun City och Lions från Lojo har slagits ihop för att få ett västnyländskt division 1-lag. På söndagskvällen var det dags för den första matchen och den spelades i Kouvola.

Där slogs Indians med komfortabla 49-22. UNC:s tränare Ville Schoultz är nöjd men säger också att matchen var tudelad.

- Vi hade en bra offensiv där vi lyckades göra poäng och dessutom spelade vi bra i defensiven. Det fanns ändå några försvarssekvenser där vi var svaga och missade en del tacklingar.

Förstås måste man komma ihåg att flera av spelarna inte har spelat med varandra tidigare. Schoultz säger också att det kommer att ta tid innan man har hittat den gemensamma linjen, men han intygar att laget har potential.

- En del av spelarna höll i fjol till i tvåan med Sun City, medan en annan grupp spelade i trean med Lions. Dessutom har vi fått några förstärkningar.

Trots det klarade UNC ändå av att vinna matchen med klara siffror.

- Nyckeln till segern var vårt säkra anfallsspel i första halvleken. Dessutom lyckades till exempel Sebastian Berndtsson spela på den nivå man väntar sig att en landslagsspelare skall hålla, säger Schoultz.

Hemmamatch i Hangö

UNC kommer att spela hemmamatcher både i Hangö och i Lojo under sommaren. På lördag är det dags för den första hemmamatchen och den spelas i Hangö.

Då står Eagles för motståndet och åtminstone för fjolårets Sun City-tränare Schoultz och de tidigare Sun City-spelarna är matchen speciell. Det var nämligen Eagles som i augusti vann division 2-finalen på Sun Citys bekostnad.

- Vi är nöjda med att få spela vår första hemmamatch i Hangö, det är ändå tack vare Sun City som vi har fått division 1-platsen. Det finns en revansch att utkräva och vi vill också utmana de bästa lagen i serien. Eagles är ett av dem, säger Ville Schoultz.