Crusaders föll på bortaplan

Bild: Lina Enlund

United Newland Crusaders gjorde åter ett misslyckat korståg till huvudstaden då Wolverines besegrade det västnyländska motståndet med 49-34 på Braheplanen i Helsingfors. Förlusten var Crusaders tredje på raken i division 1 i amerikansk fotboll.

Helsingforslaget Wolverines har haft en stark start på säsongen då det varit segerrikt i säsongens tre första matcher. På måndagen fortsatte de på samma spår. Det var gästerna som fick anfalla först, men det var Wolverines som tog en tidig 14-0 ledning.

I den andra quartern lyckades Crusaders reducera till 14-7, men på grund av nylänningarnas osäkra förvarsspel tog det inte länge förrän helsingforsarna återtog en fjorton poängs ledning. Wolverines lyckades ännu bryta Crusaders passning som följde, varefter den amerikanska quarterbacken Robert Johnson lyckades med en femtio yards passning. Ytterligare sju poäng för hemmalaget.

På grund av att Crusaders defensiva nyförvärv Jorge Ruiz gjorde en fantastisk touchdown genom att löpa hela vägen till målområdet från avspark, stod siffrorna 28-13 i pausen. Nylänningarna lyckades ändå inte vända matchen i andra halvlek, utan åkte på en tredje förlust på raken med 49-34. Wolverines fortsätter säsongen som obesegrade.

Uppbyggnadssäsong

Trots de fula slutsiffrorna, har Crusaders tränare Ville Schoultz sett flera positiva tecken i lagets spel.

– Det är positivt att se att anfallet klarar av att producera poäng. Vi tog mera poäng mot serieledarna Wolverines än någon annan hittills, säger Schoultz.

– Försvarsspelet går också hela tiden framåt, även om vi fortfarande har problem med att försvara långa passningar. Vi ger fortfarande bort för många stora spel åt motståndarna.

United Newland Crusaders är ett nygrundat lag och division 1 är en ny utmaning för både spelarna och tränarna.

– Det tar sin tid att anpassa till spelets hårdhet, snabbhet och mentalitet. Vi jobbar ändå bra och vi börjar sakta men säkert få pusselbitarna ihop.

UNC:s säsong fortsätter med en hemmamatch mot Kouvola Indians den 14 juli.