Coronaexponeringar i flera Hangörestauranger under regattahelgen

Besökte du Hangö under helgen kan du ha exponerats för coronaviruset i olika restauranger. Bild: Johanna Häggblom

Hangö stad meddelar att personer som har smittats av coronaviruset har besökt flera restauranger under regattahelgen.

På onsdagseftermiddagen meddelar Hangö stad på sin webbsida att personer som har smittats av coronaviruset har besökt restauranger i Hangö i samband med Hangöregattan under det senaste veckoslutet.

Staden skriver att personer som har besökt restaurangerna HSF, HSF Marine, Östersjöport och Hotel Regatta mellan den 8 juli och den 11 juli kan ha exponerats för coronaviruset. Staden meddelar också att du kan ha exponerats för viruset om du har besökt restaurang Coco på kvällen den 10 juli.

Staden uppger att smittskyddsteamet har haft telefonkontakt med restaurangerna och hotellet.

Staden rekommenderar exponerade personer att vara i en 14 dagar lång frivillig karantän eller distansjobba. Tidsperioden för karantänen börjar från och med exponeringsdagen. Staden skriver även att personer som har exponerats för viruset ska ha hålla koll på sina symtom och ha låg tröskel när det gäller att testa sig för coronaviruset.

Klicka här för att boka tid för ett coronatest.

Vid behov är det möjligt att kontakta coronavirusrådgivningen i Hangö genom att ringa telefonnumret 040 135 9585. Telefontjänsten är öppen på vardagar mellan klockan 8 och klockan 16.