Cocks gjorde processen kort med SIF

Fula siffror. Jan Hagman och SIF förlorade med 39–23 mot Cocks. Bild: Jesper Sundström

Det var inte något större snack om vilket lag som var bäst i Sjundeå på onsdagskvällen. Hemmalaget SIF föll med 39–23 mot Cocks.

De regerande mästarna Cocks har dominerat den finländska handbollsscenen en längre tid och har ännu inte förlorat en ligamatch den här säsongen. Samtidig gick laget också obesegrat genom hela fjolåret och snart har det gått två år sedan en finländsk klubb senast har slagit Riihimäkilaget.

Å andra sidan var det SIF som lyckades med den bedriften och onsdagens match började lovande.

SIF inledde matchen hårt och Jan Hagman satte tonen genom att direkt golva Bojan Zupanjac. De första minuterna var jämna och efter 8.15 ledde Cocks med 7–6. Men sedan steg Nico Rönnberg och gjorde två snabba mål.

– Anfallsmässigt började vi bra, men efterhand blev det svårare. Det är bara så att varje spelare borde vara tio kilogram tyngre för att kunna mäta sig med Cocks, säger SIF-tränaren Kaj Hagman.

Mot slutet av den första halvleken fick SIF erfara det som alla inhemska lag gör mot Cocks, Nivåskillnaden är helt enkelt för stor. Visserligen försökte SIF sitt bästa för att hålla matchen vid liv, men gästernas målvakt stoppade många av försöken. Samtidigt får du ingenting gratis mot Cocks medan du mot andra lag ibland kan komma undan med en del halvhjärtade insatser.

– Realiteterna i dag var att vi spelade med flera A-juniorer som gör sin värnplikt, medan Cocks å andra sidan hade en trupp bestående av proffsspelare. Dessutom hade de alltid möjlighet att plocka in starka spelare från bänken, säger Hagman.

Fula siffror

I paus ledde Cocks med 21–13 och efter ytterligare en halvtimme hade laget vunnit med 39–23. Nico Rönnberg var matchens bästa målskytt med tolv fullträffar, det märktes verkligen att han är en av de viktigaste kuggarna i Cocks. De gånger han satt på bänken försvann nämligen genast en dimension ur spelet.

SIF hade inte en tacksam uppgift. I takt med att siffrorna rann i väg så sjönk förståeligt nog också humöret, men laget kastade ändå aldrig in handduken. Hemmamålvakten Mika Malassu hade antagligen den minst trevliga positionen i hela hallen, trots det skötte sitt jobb på ett bra sätt.

– Mika hade flera bra räddningar på skott från sex meter. Det vi tar med oss från dagens match är hur anfallsspelet såg ut i början, säger Kaj Hagman.

SIF: Ott Varik 5, Sten Maasalu 5, Gustav Svanbäck 3, Albin Järvinen 3, Atte Marjamäki 2, Jan Hagman 2, Carl Weurlander 1, Vincent Voutilainen 1, Elias Nyman 1

Mer läsning