Cocks fick nog – Savukynas sparkas

Nyhet. Cocks har sparkat tränaren Gintaras Savukynas. Bild: Västra Nyland

Kort efter att onsdagskvällens FM-ligaomgång i handboll hade tagit slut kom ett oväntat besked. Cocks har sparkat sin tränare Gintaras Savukynas.

På onsdagskvällen var det full handbollsomgång i den övre slutserien och BK-46 tog en seger mot Sjundeå IF. I kvällens andra match spelade Dicken mot Cocks och Dicken vann med 30–23 i Riihimäki. Matchen kom också att bli Cocks-tränaren Gintaras Savukynas sista i laget.

Kort efter att matchen hade tagit slut skrev Aamuposti på sin webbsida att Savukynas har fått sparken och att han ersätts av sin assisterande tränare Kaj Kekki.

– Det här var Gintaras sista match som vår huvudtränare. Jag klarar inte längre av att se på det här och jag berättade om beslutet för laget genast efter matchen, säger Cocks manager Jari Viita till Aamuposti.

Sedan tidigare har det varit klart att Savukynas ska flytta till Ukraina och Motor Zaporozhye efter den här säsongen. Men nu blir flytten av tidigare än så. Viita säger till Aamuposti att Cocks låter Savukynas åka till Ukraina för att träna.

– Vi var tvungna att göra någonting, säger han.

På lördag kommer Cocks till Sjundeå för att möta SIF. Cocks är tredje i den övre slutseriens tabell medan SIF är fjärde.

Mer läsning