Clara Wahlström

Bild:

Min bakgrund inom konst är främst att jag själv är en ivrig konstentusiast och målare och har studerat arts management och keramik. Jobbar sedan 2011 som lärare i bildkonstämnen på MBI i Raseborg och Hangö, där jag bland annat lär ut teckning, olje- och akrylmålning. Är även lärare i bildkonst för barn i åldrarna 7-15 år på bildkonstskolan Colorikus, som ordnas av MBI i Raseborg.

Jag har målat och tecknat så länge jag kunnat hålla penna och pensel i handen, och att gå på utställningar och avnjuta konst i alla dess former är även något jag gjort nästan hela mitt liv. Är något av en allätare då det gäller bildkonst, men sysslar främst med olje- och akrylmåleri. Har haft fyra individuella utställningar sedan 2010 och dessutom deltagit i en rad grupputställningar genom åren.

Är aktiv inom Ekenäs konstförening, där jag också är styrelsemedlem och tycker att föreningen är en trevlig hobby där man kan möta andra konstintresserade. En annan sak som ligger nära mitt hjärta är litteraturen. Jag älskar att skriva, främst skönlitterära texter, och har även gått författarutbildningen Litterärt skapande i Åbo. Fotografering är också en annan konstnärlig hobby jag sysslar med. Eftersom jag älskar att vara ute i naturen blir det mest landskap jag fotograferar.

Mer läsning