Christoffer Strandberg vågar hoppas på final i Dansar med stjärnor – "Ju mer man får, desto mer vill man ha"

Christoffer Strandberg och Matti Puro gjorde sensation genom att vara det första manliga paret i tv-programmets Dansar med stjärnor historia. Matti Puro ersatte Jutta Helenius i en deltävling i den nu pågående tävlingen. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Christoffer Strandberg är lättad efter söndagens seger i Dansar med stjärnor. – Det är skönt att vi har publiken med oss, konstaterar han.

Christoffer Strandberg och dans var länge en dålig kombination. Men tack vare framgångarna i tv-tävlingen Dansar med stjärnor har Strandberg nu blivit säkrare och friare på dansgolvet.

Ålder: 30 år.

Familj: Lever i registrerat partnerskap med fotografen Janne Strandberg.

Karriär: Skådespelare och komiker. Blev känd för den stora publiken med sina imitationer av kända finländare, bland dem Elisabeth Rehn och Alexander Stubb. Har arbetat på Radio Extrem med Succémorgon och som skådespelare på Teater Viirus och med Stjärnfall. Debuterade i underhållningsprogrammet Putous 2018, gör Mumintrollets röst i animationen Mumintrollet och var med i Kinky Boots på Helsingfors Stadsteater.

Aktuell: I tv-tävlingen Dansar med stjärnor på MTV3, i pjäsen I det stora landskapet på Svenska Teatern och från och med januari i underhållningsprogrammet Putous.

Snackis: Överöstes med bifall när han tillsammans med Matti Puro var det första manliga dansparet i danstävlingens historia.

– Jag drömde alltid förr om att kunna dansa men var alldeles för blyg för det, erkänner Christoffer Strandberg.

– Jag hade förstås lärt mig sådant som stepp i Teaterhögskolan men jag hade ingen erfarenhet av pardans när jag blev uttagen till Dansar med stjärnor.

I dag är läget annorlunda.

Christoffer Strandberg och hans danslärare Jutta Helenius blev publikfavoriter och tog hem segern i söndagens upplaga av tv-tävlingen Dansar med stjärnor. Paret dansade vals till tonerna av Hallelujah. Nu är Strandberg hoppfull och överväldigad.

– Det är skönt att veta att vi har publiken med oss, säger Christoffer Strandberg.

Hur långt framåt i tävlingen vågar du titta?

– Jag vågar tänka på att jag vill till final. Men att få dansa alla danser som hör till tävlingsprogrammet är allra viktigast för mig.

Christoffer Strandberg och Jutta Helenius övar inför söndagens tango. Bild: Numi Nummelin/MTV

I tävlingen på söndag dansar Strandberg och Helenius Passion Tango av John Lawrence Schick. Repetitionerna är i full gång.

– Vi repeterar absurt mycket, cirka fyra-fem timmar per dag och vi närmar oss varje dans enligt ett visst schema. Koreografin och det vi vill berätta är viktigast.

– Jag är jätteglad över att Jorma Uotinen berömde oss för att vi förmedlar känslor.

Stämningen efter varje tävling beskriver Strandberg som elektrisk.

– Man är euforisk och laddad och sedan kommer urladdningen. Tempot är absurt.

Vad har varit svårast?

– Vissa veckor i början orkade kroppen knappt med. Men den mentala uthålligheten har varit mest krävande och allra svårast är att hitta lugnet under tävlingsdagen. Jag har blivit nervösare för varje sändning.

– Dessutom växer insatsen. Ju mer man får, desto mer vill man ha och nu gäller det att hålla huvudet kallt.

Mer läsning