Christoffer Strandberg segrare i årets Dansar med stjärnor

Christoffer Strandberg från Sjundeå vann årets Dansa med stjärnor tillsammans med Jutta Helenius. Bild: Leif Weckström

Skådespelaren Christoffer Strandberg och dansläraren Jutta Helenius tog hem segern i tävlingen Dansar med stjärnor. Finalen avgjordes på söndagskvällen.

– Det här har varit vårt livs äventyr fyllt av lärdom, glädje och passion. Den största segern har varit att jag har fått fortsätta den här resan tillsammans med Jutta, sade Christoffer Strandberg efter att finalen hade avgjorts.

Förutom Strandberg och dansläraren Jutta Helenius deltog två andra par i finalen, Jannika B (Jannika Wirtanen född Bergroth) och Aleksi Seppänen samt Meeri Koutaniemi och Matti Puro.

Sjundeåbon Strandberg och Helenius var klara favoriter redan i den omröstning som tidningen Ilta-Sanomat tidigare gjort bland sina läsare. Där fick paret över hälften av de avgivna drygt 10 000 rösterna. Tvåa i söndagens final blev Jannika B och Aleksi Seppänen.

Årets upplaga av Dansar med stjärnor, som var den tolfte i ordningen, har ansetts vara den mest högklassiga hittills. Tävlingens domare var Helena Ahti-Hallberg, Jukka Haapalainen och Jorma Uotinen.

Läs också: https://www.vastranyland.fi/artikel/christoffer-strandberg-vagar-hoppas-pa-final-i-dansar-med-stjarnor-ju-mer-man-far-desto-mer-vill-2/

Ålder: 30 år.

Familj: Lever i registrerat partnerskap med fotografen Janne Strandberg.

Karriär: Skådespelare och komiker. Blev känd för den stora publiken med sina imitationer av kända finländare, bland dem Elisabeth Rehn och Alexander Stubb. Har arbetat på Radio Extrem med Succémorgon och som skådespelare på Teater Viirus och med Stjärnfall. Debuterade i underhållningsprogrammet Putous 2018, gör Mumintrollets röst i animationen Mumintrollet och var med i Kinky Boots på Helsingfors Stadsteater.

Aktuell: I tv-tävlingen Dansar med stjärnor på MTV3, i pjäsen I det stora landskapet på Svenska Teatern och från och med januari i underhållningsprogrammet Putous.

Mer läsning