Christel Björkstrand ny direktör för Sydkustens landskapsförbund

Björkstrand kommer senast från Finlands Svenska Idrott.

Christel Björkstrand har valts till ny direktör för Sydkustens landskapsförbund med uppgift att leda och utveckla förbundet. Hon efterträder Agneta Eriksson, som går i pension.

Christel Björkstrand har sedan 2015 lett organisationen Finlands Svenska Idrott som generalsekreterare och har lång erfarenhet av ledarskap, utvecklingsfrågor och samarbetsprojekt inom organisationsvärlden, utbildningssektorn och den kommunala sektorn.

–  Christel har en verkligt bred kunskap om Svenskfinland, organisationsarbete och våra medlemskommuner samtidigt som hon har förmågan att utveckla och förbättra. Vi är verkligt nöjda och ser framemot att få börja jobba tillsammans med henne, säger Sydkustens landskapsförbunds styrelseordförande Sandra Bergqvist i ett pressmeddelande.

–  Det känns helt fantastiskt roligt och jag är så inspirerad. Sydkustens landskapsförbund är en aktiv och duktig aktör inom utbildning och kultur. Att få vara med om att utveckla och leda den verksamheten är ett uppdrag som jag med iver och glädje tar itu med, säger Björkstrand i pressmeddelandet.

Mer läsning