Chefen kan ha känt till övertramp

Bild: VN-ARKIV

Undervisningschef Jukka Hautaviita ska enligt uppgift ha känt till tidigare fall av övertramp med sexuell anspelning i Karjaan yhteiskoulu i Karis men inte agerat.

I fredags sade Raseborgs undervisningschef Jukka Hautaviita att han inte hört om några tidigare fall av trakasserier i Karjaan yhteiskoulu (VN 15.12).

Enligt uppgifter som Västra Nyland tagit del av efter det stämmer det inte, Hautaviita ska visst ha känt till tidigare fall.

På frågan om det nu aktuella fallet är första gången han hör om sexuella trakasserier i Karjaan yhteiskoulu svarade han:

– Ja. Det är möjligt att det förts interna diskussioner tidigare i skolan.

Jukka Hautaviita, enligt uppgifter till oss kände du till de tidigare övertrampen. Varför hävdade du att du inte gjorde det?

– Jag har inte hört talas om sexuella trakasserier tidigare. Jag hade hört att det finns något som man borde forska i. Det nämndes i något sammanhang.

Men du gjorde inget åt saken. Varför?

– Det lät inte så allvarligt i det skedet. Därför gjordes inget.

Jobbar den misstänkta läraren kvar i Karjaan yhteiskoulu?

– Läraren jobbar inte i skolan just nu. Utredningen fortsätter, svarar Hautaviita.

Han deltar tillsammans med Raseborgs koncernjurist samt personalchefen i utredningsarbetet kring de misstänkta övertrampen.

Undervisningschef Hautaviitas chef, bildningsdirektör Robert Nyman, ser allvarligt på att undervisningschefen kan ha känt till saken men låtit bli att ta tag i den.

– Det låter inte bra om det är som du säger. Vi kommer självfallet att forska i det och gå till grunden med det. Det sköts enligt regelverket, säger Nyman.

Mer läsning