Dennis Winberg från Hangö nådde målet i Barcelona efter över elva timmar – ”I ett Ironman-lopp är man glad bara man korsar mållinjen”

Hangöbon Dennis Winberg fullgjorde sitt livs andra Ironman-tävling i Barcelona för några veckor sedan. ”Jag fick gräva lite djupare än förra gången, men det gick vägen. Jag kom i mål och i ett Ironman-lopp är man glad bara man korsar mållinjen”, säger han.

Dennis Winberg tränar i genomsnitt cirka 360 timmar per år. Till träningsrutinerna hör bland annat simträning i öppet vatten.
28.10.2022 17:10
I en Ironman-tävling, det vill säga ett fullt triathlonlopp,  räcker det inte med uthålligheten att simma nästan fyra kilometer i öppet hav. Efter det ska du orka cykla en sträcka som motsvarar avståndet Hangö–Borgå. Och då du parkerat cykeln ska du ännu springa ett helmaraton på det. 
En som klarat den prestationen – två gånger, faktiskt – är Hangöbon Dennis Winberg, som är nyligen hemkommen från Barcelona, Spanien.
– Jag fick gräva lite djupare än förra gången, men det gick vägen. Jag kom i mål och i ett Ironman-lopp är man glad bara man korsar mållinjen, säger Hangöbon Dennis Winberg som fullgjorde sitt livs andra Ironman-tävling i Barcelona för en dryg vecka sedan.