Sammanlagt åtta genmälen mot beslut om sjövillorna i Ekenäs

Stadsstyrelsen i Raseborg har under veckan tagit emot ytterligare fyra genmälen mot beslutet att bevilja bolaget Ocean Construction Solutions planeringsreservering vid Barckens udde.

Sammanlagt åtta genmälen har lämnats in mot stadsstyrelsens beslut att bevilja bolaget Ocean Construction Solutions planeringsreservering vid Barckens udde. Bolaget avser göra upp en plan som skulle möjliggöra så kallade sjövillor på platsen.
15.10.2021 18:00 UPPDATERAD 31.10.2021 09:02
Tiden för att lämna in genmälen mot stadsstyrelsens beslut att ge Patric Fagerström, Mikael Palmroos och Kaj Bergman planeringsreservering för ett område vid Barckens udde gick ut vid midnatt natten till fredag. Fyra nya genmälen har fogats till de fyra tidigare, vilket innebär att sammanlagt åtta genmälen nu lämnats in.
Rolf Backman är en av dem som reagerat. Han uppmanar beslutsfattarna att skärpa sig och kräver att beslutet om planeringsrätten för sjövillorna återtas med omedelbar verkan. Backman har bott i Gamla stan sedan 1957 och var på 1990-talet tillsammans med arkitekt Tore Tallqvist involverad i arbetet med en ny plan för Gamla stan.
– Värderingar och målsättningar har varierat under åren – lite beroende på vem som har suttit vid stadens spakar. Alla har dock, under denna långa tid, varit helt överens om att Gamla stan i Ekenäs skall bevaras och vårdas på ett pietetsfullt sätt. Men nu verkar allt detta ha förkastats, som genom ett trollslag, skriver han i sitt genmäle.