BK:s ordförande: Vi ska föra diskussioner med Nico Rönnberg

BK-46 ordförande Roger Roos säger att Karisklubben jobbar hårt för att kunna värva landslagsstjärnan Nico Rönnberg.

Att Nico Rönnbergs fostrarklubb BK-46 är intresserad av att värva Finlands bästa spelare är ingen hemlighet eller överraskning.
20.11.2020 17:26 UPPDATERAD 20.11.2020 19:01
I onsdags återvände landslagsstjärnan Nico Rönnberg till Finland efter att ha brutit kontraktet med sin franska klubb US Ivry. Rönnberg återvände till Finland för att kunna vara tillsammans med familjen som tvingats stanna kvar i Karis på grund av coronapandemin. Sedan beskedet om Rönnbergs återkomst till Finland har spekulationerna kring hans kommande klubbadress varit i gång.
– Jag vill först landa i vardagen här innan jag bestämmer mig för var jag ska spela, sade Rönnberg i torsdags.
Att Rönnbergs fostrarklubb BK-46 är intresserad av att värva Finlands bästa spelare är ingen hemlighet eller överraskning.
Roger Roos säger att BK jobbar hårt för att ekonomin ska tillåta att Rönnberg spelar i Karis.
– Det är klart att vi har intresse för honom. Vi vill gärna att han spelar för oss, säger klubbens ordförande Roger Roos.
– Vi ska föra diskussioner med honom och höra vad han själv vill och se om våra tankar möts.
Förutom att tankarna ska mötas måste också de ekonomiska bitarna falla på plats.
– Vi jobbar hårt för att få ihop ekonomin för det, säger Roos.
Fredagens besked att publikevenemang begränsas till 20 personer underlättar inte situationen för BK. Att spela inför tomma läktare i stället för 450 åskådare per match mot Dicken och Sjundeå IF kommande veckor betyder ett bortfall på 9 000 euro enligt Roos. Det är pengar som hade varit mer än välkomna i en situation där man jobbar för att få Rönnberg att teckna på för klubben.

ANDRA LÄSER