Knights fortsättningsvis i knipa

Det går inget vidare för FBC Raseborg Knights i herrinnebandyns division 2 den här hösten. På lördagen förlorade nästjumbon borta mot Valtti med 8–3.

Ett steg bakåt. Niklas Malms (i mitten) Knights byggde inte vidare på det fina resultatet i den förra omgången. Laget föll mot Valtti på lördagen.
Valtti-Knights 8–3 (2–0, 5–3, 1–0)
I den förra omgången spelade Knights oavgjort mot serieledande IHS, men laget klarade inte av att bygga vidare på det. Lördagens viktiga match mellan nästjumbon Knights på fyra poäng och Valtti på fem gav inte önskat resultat.
Knights låg under med 2–0 efter den första perioden och spelet stämde inte.
– Ingenting fungerade i dag. Det gällde både i försvar och i anfall, säger tränaren Niklas Malm.
Knights kvitterade visserligen matchen åtta minuter in i den andra perioden efter två mål av Henrik Himmelroos och Roni Saarinen.
Men mera än så blev det inte. Valtti vred på målkranarna och när den andra perioden var över, ledde hemmalaget med 7–3. Jesper Granö snyggade till siffrorna för Knights.
– Det var passivt och bollbehandlingen var dålig. Vi borde ha vunnit matchen, men kanske blev det för svårt då den var viktig. Det här var ett steg i fel riktning, säger Malm.

Tungt

Valtti vann till slut med 8–3 och Knights blytunga säsong fortsätter.
– Vi hade inte på det sättet någon sekvens som skulle ha varit bättre än en annan. Utan det var jämngrått och framför allt klarade vi inte av att göra mål, säger Malm.
Serien fortsätter på fredag med en hemmamatch mot SBS Kings. Sedan väntar en paus över jul och nyår.
– Och vi kommer nog att ta en paus, killarna måste få nollställa det här, säger Niklas Malm.
Knights: Roni Saarinen 1+1, Henrik Himmelroos 1+0, Jesper Granö 1+0, André Artzén 0+1, Oskar Grönman 0+1