Flytande kvarter vid Barckens udde i Ekenäs delar åsikterna – "Förstår inte varför invånarna är upprörda"

Nu ser trion Patric Fagerström, Mikael Palmroos och Kaj Bergman fram emot att påbörja arbetet med en ny detaljplan som kan möjliggöra sjövillor vid Barckens udde i Ekenäs. Invånare är kritiska.

Sjövillorna ska enligt nuvarande planer och skisser ha karaktären av båthus. Båthuskänslan beskrivs som viktig, liksom en färgskala i ton med traditionella båthus.
17.09.2021 07:00 UPPDATERAD 18.09.2021 15:30
Patric Fagerström, Mikael Palmroos och Kaj Bergman registrerade i juli bolaget Ocean Construction Solutions. Bolaget ansökte om och har nu beviljats en planeringsreservering för ett 1,85 hektar stort område vid Barckens udde i Ekenäs.
Avsikten är att planera för ett flytande kvarter utanför Barckens udde med villor på betongpontoner, fästa vid en bryggkonstruktion. Som visualiseringen ser ut just nu tänker man sig sju till nio villor med en boyta på 80–150 kvadratmeter var, jämte en förrådsbyggnad, placerad på enskilda pontoner. Konstruktionen som pontonerna ska fästas vid anläggs där en rad pålar finns i dag, i vattnet längst ut mot stadsfjärden.

ANDRA LÄSER