Nico Rönnberg: Otroligt skönt att vara hemma igen

Nico Rönnberg är tillbaka hos familjen i Karis efter att ha brutit kontraktet med sin franska klubb US Ivry. Innan han tar beslut om var han ska spela den här säsongen ska han njuta av tid med sonen Dominic och frun Sara.

Nico Rönnberg bytte Paris mot Karis efter att tidigare i år bytt Paris mot Karis.
19.11.2020 11:52 UPPDATERAD 19.11.2020 20:57
Nico Rönnberg landade i Finland sent i onsdags efter att ha lämnat sin franska ligaklubb US Ivry. Den 28-åriga landslagsspelaren bröt sitt kontrakt med den franska klubben och återvände till Finland. Om och i så fall var han ska spela resten av säsongen är för tillfället oklart. Han vill först landa i sin nya vardag hemma med familjen.
– Det är otroligt skönt att vara hemma. Det är en stor lättnad för mig. Det här är ett beslut som vuxit fram i takt med att coronaläget inte blivit bättre utan snarare värre, säger han.
Läs också: Chockbeskedet: Nico Rönnberg lämnar Ivry och återvänder till familjen i Finland
Att lämna Ivry och proffsdrömmen bakom sig var inte ett helt lätt beslut att ta. Också om det till slut var det enda alternativet för Rönnberg.
– Jag trivdes otroligt bra i klubben och märkte att jag klarar av att spela på den här nivån. Men samtidigt finns det saker i livet som är viktigare än handbollen, säger Rönnberg.
Nico har bott i Paris medan resten av familjen stannat i Karis. Nico och Sara Rönnberg har alltid värderat familjelivet högt och familjens välmående och vardag spelade en stor roll för klubbvalet. Då drömmen byttes mot två skilda vardagar blev utmaningarna svåra. Att bo på olika orter var till slut inget alternativ för familjen.
– Både min agent och klubben förstod situationen och mitt läge. Klubbledningen sade att det i det här fallet är viktigare att tänka på det mänskliga bakom handbollsspelaren. Jag är tacksam för att de visade så stor förståelse, säger Rönnberg.
Ivry föreslog först att han skulle ta en paus från laget och Frankrike och åka hem för att känna efter och sedan återvända till Paris efter årsskiftet. Men med tanke på det allvarliga coronaläget med total lockdown i Paris samtidigt som frun Saras graviditet är rätt långt framskriden var det inget alternativ för familjen.
– Det här är den absolut bästa lösningen för mig just nu. Jag borde kanske ha tagit beslutet redan några veckor tidigare men vi väntade hela tiden på att coronasituationen skulle bli bättre, säger Rönnberg.
Vad som händer med handbollskarriären nu är vidöppet. Rönnberg är fostrad i Karisklubben BK-46 men har också spelat för Sjundeå IF och Cocks i den inhemska ligan. Han har inte hunnit fundera på om och var han ska spela den här säsongen eller efter den. Han utesluter inte att återvända utomlands då coronasituationen vid något skede är mer under kontroll.
– Jag vill landa här hemma först och se vad som känns rätt, säger han.
Till en början ska han njuta av att tillbringa tid med familjen och njuta av att ha en fungerande vardag.

ANDRA LÄSER