Volontärsdag är mer givande än dagsverke – studerande i Ekenäs vill hjälpa: ”Det känns viktigt”

De sjunger för seniorer, skramlar med insamlingsbössorna och plockar skräp. Den 15 oktober är det igen dags för Ekenäs gymnasium volontärsdag och de studerande är ivriga att rycka ut.

Vill hjälpa. Felicia Sundström, Amanda Gillberg och Zinjar Ismaelsson är medlemmar i skolans volontärsteam. Lärarna Leona Böckerman och Rita Danielsson har märkt att många studerande har ett behov av att hjälpa.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
06.10.2022 15:33 UPPDATERAD 08.10.2022 10:19
– Många mår dåligt av världsläget just nu. Men om du hjälper någon mår du oftast bättre själv. Min gamla lärare brukade alltid säga att den hjälp du ger kommer sjufalt tillbaka, säger läraren Rita Danielsson.
Hon leder Ekenäs gymnasiums volontärsteam tillsammans med sin kollega Shweta Singla. Teamet består av nio studerande som är med och håller i trådarna för volontärsdagen den 15 oktober. För andra året i rad åker skolans studerande ut till ett femtontal olika platser för att ge en guldkant på dagen till dem som behöver det mest.
– Det kan handla om att umgås med seniorer på äldreboenden, spela spel med Kårkullas klienter, plocka skräp eller samla in pengar till Röda korset. En grupp kommer också att sjunga på Blomsterhemmet. Seniorerna blir alldeles saliga när ungdomarna dyker upp, säger Danielsson.

ANDRA LÄSER