Västra Nyland och Yle hjälper dig hitta en kandidat i riksdagsvalet

Västra Nyland är med på ett hörn i Yles valkompass inför riksdagsvalet. Kompassen är skräddarsydd för VN:s läsare och hjälper dig hitta en kandidat.

Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
08.03.2023 18:01 UPPDATERAD 23.03.2023 18:55
Finlands riksdagsval går av stapeln den 2 april och med några veckor till valdagen har Yle öppnat sin traditionella valkompass. Västra Nyland är en av flera samarbetspartner och har därmed fått en skräddarsydd valkompass för sina läsare. Västra Nyland har haft möjlighet att bidra med två egna frågor (som är intressanta för västnyländska väljare) till valkompassen. I övrigt baserar sig frågorna på Yles valkompass.
Utöver Västra Nyland fungerar HSS Media, APU, Maaseudun Tulevaisuus, Åbo Underrättelser, Nya Åland, Ålands Radio, Landsbygdens Folk, Hilla Group och Suomen Kuvalehti som samarbetspartner.
– Det är fint att se att den finlandssvenska mediebranschen vill samarbeta med Yle på bred front. Samarbetet kring valkompassen och resultattjänsten gynnar oss alla, säger Johanna Törn-Mangs, Svenska Yles ansvariga chefredaktör, i ett pressmeddelande.
Klicka här för att komma till valkompassen för VN:s läsare.

ANDRA LÄSER