Raseborgarnas röster ser till att Pumpvikens parkområde uppgraderas – ”Det finns potential för mycket mera”

Pumpvikens parkområde i Karis uppgraderas nästa år. Det är resultatet när raseborgarna har fått rösta fram ett projekt de vill se förverkligat.

Pumpviken segrade när raseborgarna fick säga sitt.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
19.12.2022 16:01 UPPDATERAD 20.12.2022 13:46
Projektet Medborgarbudget i Raseborg har avslutats och nu står det klart att Pumpvikens parkområde i Karis har segrat. Den senaste tiden har raseborgarna fått rösta på ett projekt de vill se förverkligat nästa år och i ett pressmeddelande på måndag eftermiddag uppger staden att sammanlagt 581 invånare röstade. 
181 stycken röstade på att Pumpvikens parkfunktioner ska uppgraderas. I den sista fasen av projektet var det möjligt att rösta på ett av de åtta återstående projekten. 
Det var i fjol som fullmäktige fattade beslut om ett anslag på 50 000 euro för den deltagande budgeteringen som handlade om att invånarna involverades i arbetet med att använda de ekonomiska resurserna. Inledningsvis fick invånarna föreslå projektidéer som kan förverkligas med de reserverade pengarna. Efter det gick en grupp bestående av stadens tjänsteinnehavare och förtroendevalda genom förslagen. 

ANDRA LÄSER