Västnylands krigshistoriska museiveckoslut är tillbaka - allt från bunkervandringar till vr-teknologi och inspelade berättelser på programmet

Västnylands krigshistoriska museer ordnar ett gemensamt temaveckoslut den här helgen. Det bjuds på ett mångsidigt program i Lappvik, Degerby och Lojo.

Lena Selén, Sonja Bäckman, Kalervo Kaarre och Berndt Gottberg är involverade i temahelgen. Här fotograferade vid ett fordon som finns vid Degerby Igor.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
14.09.2022 06:31 UPPDATERAD 16.09.2022 09:48
Det är igen dags för Hangö frontmuseums, Bunkermuseet Irmas, Degerby Igors och Kaarteen sotamuseos gemensamma krigshistoriska temaveckoslut. Den 17 och den 18 september är museerna öppna med rabatterade inträdespriser och specialprogram. De vanliga utställningarna är också tillgängliga.
— Folk ska tänka att det är roligt att gå på museum. Man lär sig om historien och om hur det egna området har utvecklats, säger Lena Selén från Degerby Igor. 
På lördagen ordnas en bunkervandring i Degerby med namnet Krigsstigen på Grefvas. Starten går klockan 13 från bunkern vid stamväg 51 och vandringen tar deltagarna till fyra bunkrar. Karl-Göran Karlsson och Berndt Gottberg är guider.

ANDRA LÄSER