Energikvällar ska hjälpa raseborgarna att spara el – ”Det finns mycket oro”

Raseborgs Energi och Raseborgs stad ordnar två energikvällar i december, en i Ekenäs och en i Karis. Där får invånarna kritisk information om energikrisen och konkreta tips på hur de kan trimma sin elförbrukning.

Raseborgs energi har kontaktats av många kunder som oroar sig för de höga elpriserna.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
17.11.2022 10:30 UPPDATERAD 17.11.2022 12:49
Raseborgs stad och energibolaget Raseborgs Energi har aktivt förberett sig för en utmanande vinter. De kommande månaderna kommer att kräva både en aktiv minskning av elförbrukningen och beredskap för störningar i eldistributionen, skriver de i ett pressmeddelande.
– Flera kunder har kontaktat oss och frågat om de höjda elpriserna och en eventuell elbrist. Det finns mycket oro, och genom att ge information vill vi stödja kunderna i den här svåra situationen, säger Frank Hoverfelt, verkställande direktör vid Raseborgs Energi.
Energibolaget ordnar tillsammans med staden två energikvällar där de presenterar kritisk information om energikrisen och energisparandet. Syftet är att hjälpa stadens invånare i den tuffa situationen på elmarknaden.

Tips för att lätt och snabbt påverka elräkningarna

I programmet ingår anföranden av Raseborgs Energi om situationen på elmarknaden och den ökade risken för elbrist under den kommande vintern. Raseborgs stad ger i sin tur tips om energisparande i hushållen och presenterar de understöd för elfakturor som erbjuds konsumenterna.
– Ifråga om tipsen för energisparande vill vi fokusera på hur man lätt och snabbt kan påverka elräkningarna de kommande månaderna. Vi strävar efter att erbjuda alternativ, bland vilka invånarna kan hitta sådana lösningar som passar deras egen situation, säger stadens hållbarhetskoordinator Salli Ojala.
Tillställningarna ordnas onsdagen den 7 december på Västra Nylands folkhögskola i Karis och torsdagen den 15 december i den före detta sjukvårdsskolan på Raseborgsvägen 5 i Ekenäs. Programmet är detsamma båda kvällarna. Dörrarna öppnas klockan 17.30 och deltagarna bjuds på något smått att äta. Presentationerna börjar klockan 18 och pågår fram till klockan 20. Efteråt finns det utrymme för diskussion och frågor.
De som vill delta ska anmäla sig senast den 30 november, eftersom antalet sittplatser är begränsat och serveringen behöver planeras. Man kan anmäla sig via elektroniska blanketter (se nedan) eller genom att ringa Raseborgs Energis kundtjänst.
Anmälningsblankett till energikvällen i Karis 7.12
Anmälningsblankett till energikvällen i Ekenäs 15.12

ANDRA LÄSER