Nylands brigad övar sida vid sida med amerikaner till december - ”Vill få erfarenhet av att vara i skärgården i det kalla vädret”

”Det har varit en fenomenal upplevelse så här långt”. Det säger kapten Michael Roeske från USA:s marininfanteri som just nu har en enhet i Ekenäs för att öva med Nylands brigad.

Starten har gått för Nylands brigads samarbete med en enhet från USA:s marininfanteri. Parterna ska öva med varandra ända till december. 
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
05.10.2022 17:02 UPPDATERAD 05.10.2022 20:39
Nylands brigad står för tillfället värd för en avdelning från USA:s marininfanteri (2nd Marine Logistics Group). Enheten från North Carolina anlände till brigaden i Ekenäs för en tid sedan och kommer att öva med Nylands brigad till och med december. 
— Mitt första intryck är att jag älskar miljön här. De har hjälpt oss med att få allting organiserat och det har varit en fenomenal upplevelse så här långt, säger kapten Michael Roeske som är amerikanernas enhetschef. 
Den här morgonen sitter han i brigadens matsal med kommodor Juha Kilpi, kommendör för Nylands brigad, vid sin sida. Kilpi säger att ett av målen med samarbetet är att amerikanerna ska integreras i brigadens vardagliga liv.