Ingen resemässa 2022 – "Myndighetsbeslutet kom som en tråkig julklapp"

På grund av coronaläget blir det ingen resemässa i Helsingfors i slutet av januari. Både resemässan och husbilsmässan som skulle ha ordnats samtidigt flyttas till 2023.

Resemässan skulle ursprungligen ha arrangerats den 21-23 januari. Arkivbild.
Mässcentrum i Helsingfors har beslutat att skjuta upp nästa års resemässa till år 2023. Orsaken är de coronarestriktioner som för tillfället gäller på många håll i landet.
Regionförvaltningsverket i Södra Finland har likt flera andra regionförvaltningsverk förbjudit alla offentliga tillställningar. Beslutet i Södra Finland är i kraft åtminstone till den 17 januari.
Resemässan 2022 skulle enligt ursprungsplanen ha arrangerats den 21-23 januari. Den nya tidpunkten blir den 19-22 januari 2023.
Mässcentret skriver i ett pressmeddelande att det ligger mycket planering bakom en stor och internationell mässa som resemässan. Det osäkra och föränderliga coronaläget vållar stora problem för såväl mässarrangörer som de företag som deltar i mässorna, och för att inte bidra med ytterligare osäkerhet skjuts mässan upp.
"Resemässan har traditionellt utgjort startskottet för turismåret, och turismbranschen som lidit hårt under pandemin hade i år extra höga förväntningar på mässan. Myndighetsbeslutet som kom som en tråkig julklapp är ett bakslag inte bara för mässan, utan även för den internationella turismens återhämtning", säger Heli Mäki-Fränti, vd vid Resebyråbranschens förbund i Finland, i ett pressmeddelande.
Också husbilsmässan som skulle ha ordnats samtidigt flyttas till 2023.

ANDRA LÄSER