Barösundshotellet började bygga till utan bygglov: "Det är helt mitt fel, jag tappade bollen"

Hotellet The Barö har börjat bygga tilläggsbyggnader utan att ha bygglov för dem. Hotelldirektör Jussi Paavoseppä tar skulden på sig. — Jag borde ha koncentrerat mig bättre på processen, säger han.

Jussi Paavoseppä är hotelldirektör på The Barö.
Mira Strandbergmira.strandberg@vastranyland.fi
17.06.2022 15:11 UPPDATERAD 17.06.2022 15:19
Hotellet i Barösund har lämnat in en ansökan om undantagslov för att bygga en städcentral på 50 kvadratmeter, och bygga till 95 kvadratmeter till hotellet. Den här mängden byggrätt finns med i den planändring som gjorts för området, men som ännu inte har trätt i kraft. Planförslaget är till påseende fram till den 1 augusti. Hotellet har inte fått undantagslov eller bygglov för dessa nya byggnader. 
— Det är helt mitt fel. Processen med kommunen har ändrats flera gånger och jag levde i tron att vi skulle kunna bygga enligt tidtabell. Vi hämtade byggnaderna, som tillverkats på Kimito, till byggplatsen, säger hotelldirektör Jussi Paavoseppä.
— Vi hade då byggt en plats för lyftkranen, som också lyfte de nya gäststugorna på plats som vi har fått bygglov för. Vi hade lyftkranen på plats och det blev en stor kostnad, så jag fattade beslutet att vi också lyfter den nya städcentralen på plats samtidigt. Det var mitt misstag.

ANDRA LÄSER