Raseborg ordnar coronavaccinering för personer från Ukraina

I samband med sin veckoöversikt meddelar Raseborg stad att nyanlända personer från Ukraina får coronavaccin den 12 och den 19 april.

05.04.2022 18:25
Raseborgs stad ordnar popupcoronavaccineringar för personer som nyligen har anlänt för Ukraina. Det meddelar staden på tisdagen. Vaccineringen sker den 12 april i Ekenäs och den 19 april i Karis. Båda dagarna är det klockan 10-14 som gäller. I Ekenäs sker vaccineringen i gamla Hagahemmets utrymmen på Ekgränd 2 och i Karis genomförs vaccineringen på Köpmansgatan 14.
Den 20 april ordnar staden dessutom en allmän popupcoronavaccinering i gamla Hagahemmet mellan klockan 14 och klockan 18.
Staden meddelar även att 808 coronafall har registrerats genom PCR-testning i Raseborg de två senaste veckorna. Det innebär att incidensen är 2 938.
– Det fortsätter alltså att finnas mycket smitta i samhället. Som vi vet, får vaccinerade också smittan, även om allvarliga fall är sällsynta. Likaså är det många som tidigare haft corona, som får det på nytt, säger chefsläkare Tove Wide.
Staden uppger också att 53 procent av alla PCR-tester är positiva.

ANDRA LÄSER