Brasseriet har kommit i gång

Gillar. Dave Huldin är glad över att hotellet, restaurangen och spaet tillsammans erbjuder en helhet för turister och konferensgäster. Bild: Christoffer Holm

Vid midsommar öppnade den nya restaurangen Brasserie Regatta. Krögaren Dave Huldin är säker på att det finns plats för flera restauranger i Hangö.

Brasserie Regatta har sin hemvist i Hotel Regatta och fungerar både som hotellets restaurang och en restaurang öppen för allmänheten. Krögaren Dave Huldin driver restaurang även i Ekenäs, men är glad över att nu ha expanderat till Hangö.

– Vi har försökt göra något annorlunda, något som inte är helt bekant på en sommarkrog.

På menyn finns mycket fisk och skaldjur. Inspirationen kommer från det sydfranska brasserie-konceptet, enligt Huldin nytt och unikt i Hangö.

– Vi vill skapa en sydfransk kulinarisk upplevelse, ett tillägg till restaurangutbudet i Hangö.

Plats för alla

Huldin menar nämligen att restaurangutbudet i Hangö, trots många restauranger sommartid, har plats för flera, så länge som de levererar ett nytänk.

– Vi skiljer oss ganska bra och jag tror vi hittar balansen. Det är självklart att Hamngatan med sina magasin har en atmosfär vi inte kan konkurrera med, men vi har något annat.

Brasserie Regatta verkar i både nyrenoverat kök och en helt ny utbyggnad till Hotel Regatta. Själva restaurangsalen finns på den nyligen inglasade innergården. Där kan man dessutom ordna konferens för upptill 80 personer.

– Och den högsäsongen börjar då sommarsäsongen avtar. Där väntar vi oss också en ökning. Det har vi redan sett på bokningsläget inför hösten, säger Huldin.

Brasserie Regatta har också en självklar fördel i att fungera i angränsning till Hotel Regatta och i närheten av Hangö havsbad där Huldin dessutom driver det nya kaféet Solsidan.

– Vid spaet kan man äta lunch på terrassen och sedan middag här i restaurangen på kvällen.

Viktig helhet

Framför allt är Huldin glad över att hotellet, restaurangen och spaet nu tillsammans erbjuder en helhet till både turister och konferensgäster.

– Hotellet har funnits här i många år, men inte haft en restaurang. Nu blir det både bättre frukost och en givande helhet.

I och med att både Solsidan vid spaet och Brasserie Regatta vid hotellet nyligen öppnat ser Huldin med spänning fram emot sommaren.

– Egentligen vet man ju inget om hur det går, så det blir en spännande sommar.

Meningen är att hålla åtminstone restaurangen öppen året om.

Mer läsning