Köket i Motel Marine brann kraftigt – kocken ropade på hjälp

Kocken och restauranggästerna ringde 112 när elden spred sig explosionsartat i köket.

När Motell Marines kock Peter Backström kom till jobbet på söndagsförmiddagen strax före elva startade han fritösen i köket och gick sedan för att byta kläder, såsom han alltid brukar göra. När han kom tillbaka brann fritösen. Brandfilten hade ingen nytta, eldlågorna slog igenom den.

– Elden spred sig explosionsartat och det blev riktigt hett, säger Peter Backström.

Han sprang ut ur köket och ropade att det brinner. Ringde sedan genast 112. Tomas Lind, som var gäst i Motel Marines restaurang, rusade upp, tog snabbt tag i en brandsläckare, men det var för sent. Elden hade redan hunnit sprida sig till ventilationssystemet och köket stod i lågor. Allt skedde på mindre än en minut.

– Och det var så sablars hett där inne, säger Tomas Lind, som har över 30 års erfarenhet av brandkårsarbete.

Peter Backström, Tomas Lind, motellets receptionist och ytterligare en person gick sedan runt i motellet och knackade på dörrarna för att få ut alla.

På frågan vilka tankar som rör sig i huvudet just nu svarar Peter Backström:

– Alla överlevde och det finns inga personskador, det är huvudsaken.

Motel Marines ägare Heidi Jousmaa kom till motellet genast 11-tiden när Peter Backström ringde henne. Hon vill inte kommentera branden i det här skedet, men konstaterar att branden begränsades till köket och att inga personer skadades.

Alarmet gick klockan 11 och ett stort räddningsmanskap fick branden släckt.

Artikeln uppdateras efterhand när vi får mera uppgifter.