Bra start för Damernas egen tia

Pamela Degerman – som i våras avslutade sin handbollskarriär – klippte startbandet till den första upplagan av Damernas egen tia. Bild: Thomas Sundström

Det blev en bra start på motionsevenemanget Damernas egen tia som på lördagen arrangerades för första gången i Ekenäs. På plats fanns 270 damer som tog sig igenom den tio kilometer långa banan.

– Jag är väldigt nöjd med det, det här var ett bra första steg och vi har nu kommit i gång. Förstås finns det saker att utveckla, men vi är definitivt på rätt väg och det blir definitivt en fortsättning på detta, sade Kaj Selenius från arrangörsföreningen FC Raseborg.

Loppet genomfördes utan tidtagning, men en klocka löpte vid målet. Först dit kom Virve Savoila från Tenala som hade en tid på 46.49.

– Men jag hade verkligen inga placeringsmål här, utan ville springa ett lopp i egen takt. Dessutom är jag ingen löpare, men jag tycker om att röra på mig, sade hon efter målgången.

Bra förhållanden

Damernas egen tia arrangerades nu i perfekta förhållanden. Från starten på centrumplan tog man sig till målet i Stallörsparken.

– Och det var en verkligt fin bana, framför allt delen ute på Ramsholmen i all grönska var fantastisk att springa, sade Virve Savoila.

– Det är klart att vi hör på deltagarna nu efter loppet, och de verkar överlag väldigt nöjda. Samtidigt ska vi inte stå på stället, utan försöka bli ännu bättre. Det som varit helt klart är att det i framtiden behövs en större arrangörsstab – det här är ett så pass krävande projekt. Nu har det varit väldigt mycket jobb, sade Kaj Selenius.

Mer läsning