Bouncers fortfarande ett spöke för Sun City

Pigg framåt. Sun Citys Lauri Olsbo gjorde hemmalagets enda poäng mot Bouncers och hade bud på ytterligare en touchdown. Bild: Mikael Heinrichs

I sex inbördes möten genom tiderna har Hangölaget bara en gång lyckats slå Bouncers från S:t Michel. Inte heller på lördagen gick det vägen.

Sun City-Bouncers 6-22 (0-13)

Hemma på Rukki Arena hade Sun City hoppats få rätsida på en säsong som på inget vis gått enligt planerna. Men gästerna från S:t Michel var inte alls med på noterna. Efter en poänglös första kvart och en del slarv av båda lagen öppnade Bouncers spjällen innan pausen.

Ett långt kastspel bäddade för Janne Tissari som sprang in gästernas första touchdown och en stund senare returnerade Erkka Korhonen bollen närmare 70 yards efter att Sun City på sitt sista försök valt att sparka bort bollen till motståndaren.

Alldeles i slutet av halvleken då Sun City jagade reducering fångade samma Korhonen bollen och gjorde slut på hemmalagets strävanden i första halvlek som slutade 13-0 till gästerna.

– Jag kan inte förstå vad vi riktigt har gjort för att förtjäna det här. Alltid då vi är framme och nosar på mål går någonting fel. Nu börjar det se svårt ut, men vinner vi återstående tre matcher lär vi ännu ha en chans, konstaterade chefstränaren Tony Andersson efteråt.

I början av andra halvlek fick hemmalaget nämligen stundvis fason på spelet. Matias Söderblom bröt en passning och i följande anfall håvade Lauri Olsbo in bollen i målområdet och Sun City reducerade till 6-13.

Tung skada

Olsbo hade ännu bud på en touchdown till i andra halvlek, men bollen seglade millimetrarna för långt och han kunde inte fånga in den. Istället blev det 6-19 och 6-20 genom Jon Hämäläinen och Olli Karhu innan Sun Citys quarterback Eino Matikainen stressades i det egna målområdet och domarna dömde en safety åt Sun City.

Ytterligare två poäng till gästerna och klappjakten kom av sig, inte minst då Matikainen skadade knät i samma veva och tvingades utgå. Ersättaren Joni Vatanen hade inte mycket tid på sig på slutet - och 16 poäng var för mycket att hämta in.

För Sun Citys del finns det ännu en liten chans att knipa tredjeplatsen och nå semifinal, men det kräver åtminstone två segrar i de tre matcher som är kvar. Nästa match spelas om en vecka hemma mot tabelltvåan Ghosthunters. Avspark på Rukki Arena klockan 14.

Sun City saknade en handfull spelare ur öppningselvan på grund av skador och andra förhinder. Några av de nyckelspelare som saknades nu torde vara i skick om en vecka.

Sun City: Lauri Olsbo TD.

Mer läsning