Boubacar Kinda flyttar till BK-46

Ny klubb. Boubacar Kinda flyttar till Karis. Bild: Jesper Sundström

Boubacar Kinda som har fått sparsamt med speltid i division 1-laget Ekenäs IF byter klubb. Ny adress är Karislaget BK-46 i division 2.

BK-46 som har haft en motig säsong så här långt har sett om sin trupp. På tisdagseftermiddagen blev det klart att Boubacar Kinda flyttar till Karis och dessutom är mittbacken Ben Koyate på ingång. Detsamma gäller amerikanen Daniel Jackson.

– De har tränat med oss och för tillfället jobbar vi på att få pappren i skick. Om det inte dyker upp någonting oväntat hoppas vi att alla ska vara spelklara till hemmamatchen mot KaaPo, säger BK:s manager Mats Grönblom.

För nästjumbon BK har säsongen varit tung och redan nu har laget brutit kontraktet med flera spelare som man knöt till sig inför säsongen. Grönblom konstaterar att alla kanske inte har levt upp till förväntningarna.

– Det är alltid svårt att säga om det dyker upp flera nya spelare, situationen är öppen. Däremot siktar vi på att hållas kvar i serien.

Peter Haglund berättar att Kinda och EIF skiljs åt i samförstånd. EIF:s manager tackar Kinda för sina år i Ekenäs.

– Han har inte fått speltid och vi kände att var bäst för hans egen del om han fick spela. Jag tror att han blir en bra spelare i division 2, säger Haglund.

Det är möjligt att det dyker upp någon ny spelare i Ekenäslaget, men samtidigt säger Haglund att tabelltvåan EIF inte har något större behov av att bredda truppen. Han meddelar också att ytterbacken Zacharias Ekström förhoppningsvis börjar vara på väg tillbaka.